Διαμονή
Παροχές
Συχνές Ερωτήσεις
Τιμές
Προσφορές
 
  Δραστηριότητες

Εκδρομές

Δρομολόγια


 
  Παλαιόχωρα

Χανιά
Κρήτη
Χάρτης Google

 

Παλαιόχωρα PDF Εκτύπωση E-mail

Η Παλαιόχωρα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νομού Χανίων και τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχτεί από ψαράδικο χωριό σε ένα από τα ομορφότερα τουριστικά θέρετρα της Κρήτης για ντόπιους και ξένους τουρίστες.

 

Απέχει 74 χλμ από την πόλη των Χανίων και αποτελεί το νοτιοανατολικότερο γεωγραφικό σημείο της Ευρώπης γι αυτό και ονομάζεται και «Νύμφη του Λυβικού». Διαθέτει πολλές πανέμορφες παραλίες όπως την Παχιά Άμμο και τα Χαλίκια που κάθε χρόνο βραβεύονται με την γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι γνωστές για τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά τους.

 

Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, η Παλαιόχωρα είναι κτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας δωρικής πόλης Καλαμίδι. Η πόλη άκμασε την περίοδο της Ενετοκρατίας. Το 1278 ο ενετός άρχοντας της περιοχής, Μαρίνος Γραδενίγος, έκτισε το κάστρο Castel Selino πάνω στη Χερσόνησο, τα ερείπια του οποίου ατενίζουν ακόμη και σήμερα το Λιβυκό πέλαγος. Από την Παλαιοχώρα μπορείτε να επισκεφθείτε τη Γαύδο με το πλοίο της γραμμής.


Η περιοχή είναι γεμάτη ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν την Κρητική φιλοξενία ενώ στο κέντρο της Παλαιόχωρας θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις γεύσεις και τους ήχους όλων των μορφών διασκέδασης με τη ζέστη φιλοξενία των ντόπιων. Κοντά στην Παλιόχωρα, υπάρχει και η πεντακάθαρη βραβευμένη παραλία του Γραμμένου στην οποία λειτουργεί και το δημοφιλές οργανωμένο κάμπινγκ όπως και τα Βότσαλα, το Γιαλισκάρι, ο Κριός, και το Ελαφονήσι που είναι βραβευμένος με γαλάζιες σημαίες.